fbpx
Kennismaken? 085 130 64 58 - info@marketeagle.nl

Online Marketing voor Advocaten

Als particulieren en ondernemers een juridische probleem of geschil hebben zullen zij zich in eerste instantie contact zoeken met hun rechtsbijstandverzekeraar indien zij die hebben. Een groot deel van de particulieren en ondernemers hebben geen rechtsbijstandverzekering en zij oriënteren zich merendeels primair online. Online marketing voor advocaten is hierdoor ook voor jouw advocatenkantoor van groot belang om onder de aandacht te komen bij de doelgroep. Vaak heeft deze doelgroep een acuut juridisch probleem waardoor de klantreis kort is en zij snel met de juiste juridische specialist in contact willen komen. Veelal zien wij dat advocatenkantoren hier onvoldoende mee bezig zijn en daardoor te weinig aanwas hebben van nieuwe cliënten. Dat wil je toch niet?

Hoe ziet dit er dan uit in de praktijk

Omdat ieder juridische vraag of probleem zijn eigen dynamiek kent vertaald zich dit in een aanpak van goede gerichte marketing en de daarbij behorende marketing middelen. Een ondernemer die zijn Algemene Voorwaarden opnieuw wil laten opstellen zal zich online anders gedragen en op andere zaken letten dan iemand die acuut een advocaat nodig heeft omdat de huiselijke situatie dermate geëscaleerd is dat snel een echtscheidingsadvocaat aan te pas moet komen. Hiermee zijn met twee simpele voorbeelden aangetoond dat beide cliënten zich in een totaal verschillende situatie gebruik willen maken van een advocaat. Voor de ondernemer zullen misschien recensies meer meespelen en voor de particulier in het voorbeeld de kosten. Dit vraagt dus om een andere benaderen en zichtbaarheid online. Wil je daar meer over weten omdat je wil groeien met je kantoor? Plan dan een call met ons in.

Hoe pakken we dat voor jouw kantoor aan?

Wij starten altijd met een strategische sessie waarin we helder krijgen wat de doelstellingen zijn van het kantoor. Aan de hand van de verkregen inzichten schrijven we een strategie waarin we zaken als content marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en inzet van social media meenemen. We kijken ook naar procesoptimalisatie in de organisatie om daarmee het grootste resultaat te kunnen bereiken op het binnenhalen van nieuwe zaken. Voor de uitvoering van onze dienstverlening kijken we naar welke resources er intern beschikbaar zijn en op welk punt zij ingeschakeld kunnen worden. Denk hierbij aan het schrijven van blogartikelen. Uiteraard kunnen de content marketeers van MarketEagle dit volledig uit handen nemen. Wij zorgen er voor dat ook jouw kantoor meer rendement gaat halen uit de online marketing inspanningen.

“Aantoonbaar is met dank aan MarketEagle het aantal nieuwe cliënten toegenomen. Het bureau voor iedereen die online het verschil wil maken.”

Annelies Jansen
Bernhaege Advocaten

Plan een vrijblijvende strategie call met een specialist van ons bureau

Omdat wij begrijpen dat bovenstaande je interesse heeft gewekt bieden we je geheel vrijblijvend een strategie call aan met Eric van Schouwenburg. Eric is oprichter en mede-eigenaar van MarketEagle en houdt zich al jaren bezig met online marketing. In het gesprek met hem geeft hij je direct waardevolle tips waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt. Uiteraard is het gesprek ook bedoelt om te kijken of er een klik is. Voor ons is het van groot belang dat de klik er is, want alleen dan kan je als advocatenkantoor en marketing bureau samen het beste resultaat behalen.

Zo creëren we meer cliënten voor jou

Onze werkwijze is jouw succes

01. Analyse
02. Groeistrategie
03. Executie
04. Leren & Optimaliseren

Ja, ik wil meer cliënten