fbpx
Kennismaken? 085 130 64 58 - info@marketeagle.nl

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie, ook wel SEO genoemd (search engine optimization), is gericht op het verbeteren van de organische zoekresultaten in zoekmachines. Het grootste gedeelte van zoeken op internet gaat namelijk via zoekmachines. Daarom is het effectief om de natuurlijke online vindbaarheid van je website te optimaliseren. In eerste instantie is het belangrijk om relevante bezoekers op je website te krijgen. Afhankelijk van de situatie kan het doel bijvoorbeeld zijn conversie optimalisatie, inschrijving voor een nieuwsbrief of lead generatie.

Zoekmachine Optimalisatie diensten van MarketEagle

Wij bieden de volgende zoekmachine optimalisatie diensten aan:

  • SEO Technische optimalisatie
  • SEO Keyword analyse
  • SEO Content schrijven

Door deze diensten aan te bieden, zorgen wij ervoor dat onze klanten online succesvol zijn. Wij hebben ervaring met verschillende disciplines van online marketing. Hierdoor kunnen we ondersteunen, advies geven en/of het volledig beheren van de verschillende online marketing disciplines. Hieronder een beknopte toelichting op de bovengenoemde Zoekmachine Optimalisatie diensten.

SEO Technische optimalisatie

De wijze van opbouw van de website of webshop is immers van belang voor een goede vindbaarheid. Eigenlijk gaat het erom dat de complete site gemakkelijk te indexeren is door zoekmachines. Als er technische obstakels zijn waardoor dit niet mogelijk is, kun je overwegen om deze op te lossen. Nadat de obstakels zijn verholpen kunnen zoekmachines je website goed indexeren.

SEO Keyword analyse

Door het uitvoeren van een zoekwoord analyse kom je erachter welke zoekwoorden gebruikt worden door jouw potentiële doelgroep. Oftewel, zodra je weet wat veel gezocht wordt, kun je hier je website op aanpassen.

Belangrijke vragen zijn:

  • Hoe vaak worden die zoektermen gebruikt?
  • Wat is het concurrentieniveau op die zoektermen?
  • Welke termen kunnen een goede vindbaarheid realiseren?

Je kunt je voorstellen dat bepaalde zoekwoorden enorm populair in gebruik zijn zodra men naar een bepaald onderwerp zoekt. Hierdoor zou het erg moeilijk, wellicht haast onmogelijk zijn, om op bepaalde termen goed gevonden te worden. Door slim en creatief om te gaan met zoektermen, wordt het makkelijker om een goede positie in de zoekmachines te realiseren.

SEO content schrijven

Zoekmachines kijken onder andere naar de hoeveelheid zoekwoorden en de wijze waarop deze in de tekst terug te vinden zijn op een webpagina. Wanneer iemand een zoekterm gebruikt, dan is het van belang dat de pagina die gevonden wordt over die betreffende zoekterm gaat. Daarom is de mate van aansluiting tussen de zoekterm en de content op de pagina, van grote invloed op het zoekresultaat.

Op grond van deze principes kan zoekmachine optimalisatie een handje helpen. Dit kan zowel aan de hand van zowel on page als off page SEO.  On page SEO omvat alles wat je op je eigen site kan optimaliseren. Hierbij kun je denken aan de content en de gebruiksvriendelijkheid van je site. Ook de techniek en kwaliteit van de code achter je site vallen hieronder. Off page SEO gaat om factoren buiten je eigen website om. Bijvoorbeeld het aantal backlinks dat naar jouw site verwijst. Onder andere en hoe je kanalen buiten je eigen site om gebruikt, zoals je social media accounts, is off page SEO. Onze SEO specialisten werken aan zowel SEO teksten als de technische kant van SEO.

In welke situatie is Zoekmachine Optimalisatie geschikt?

Zoekmachine Optimalisatie is geschikt voor alle bedrijven die, bijvoorbeeld met hun website of blog, beter vindbaar willen zijn in zoekmachines. Het gaat hierbij om de organische zoekresultaten. Uiteraard wil je met jouw website proberen zo hoog mogelijk op Google te komen. Zoekmachine optimalisatie SEO zorgt ervoor dat de pagina naar keuze hoger in de resultatenlijst komt te staan. Een SEO tip bijvoorbeeld, is het optimaliseren van meta descriptions. Een relevante beschrijving van je site is van invloed op de zoekresultaten van Google.

Voor de betaalde zoekresultaten kun je een Google Adwords zoekmachine advertenties (SEA) campagne opzetten. Aan de hand van Google Analytics kun je zien welke advertenties het goed doen op social media.

Wat zijn de voordelen voor onze website?

  • Beter vindbaar in de organische zoekresultaten in zoekmachines
  • Meer relevante traffic op je site
  • Conversie optimalisatie
  • Branding van je merk

Wat zijn de kosten voor zoekmachine optimalisatie?

De investering in Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is afhankelijk van de situatie en de wensen. Deze zijn aanvankelijk nooit exact hetzelfde. Bij content optimalisatie wordt er altijd goed gekeken naar de huidige situatie (het vertrekpunt) en de doelstelling(en). Zodra je dat in beeld hebt weet je wat er moet gebeuren om resultaat te boeken en wordt het meetbaar. Wanneer dat helder is valt er iets nuttigs over de investering te zeggen.

Jouw online marketing optimaliseren?

Heb jij een MKB en wil je meer relevante traffic naar je website halen? Zoekmachine optimalisatie biedt hier de mogelijkheid voor, maar er zijn ook andere opties. Deze kun je vinden op onze ‘diensten’ pagina. Neem contact op met ons om te kijken hoe je het beste uit jouw situatie kan halen.

Maatwerk tot in de details

Als growth marketing bureau werken wij met een vaste aanpak waarin we voortdurend leren & optimaliseren. De data-gedreven marketing aanpak zorgt ervoor dat we data verzamelen. Data-analyses vanuit verschillende bronnen geven inzichten waarmee we de uitvoering verder kunnen optimaliseren. Meten is weten.

“Aantoonbaar is met dank aan MarketEagle het aantal nieuwe cliënten toegenomen. Het bureau voor iedereen die online het verschil wil maken.”

Annelies Jansen
Bernhaege Advocaten

“Online vindbaarheid en onze aanmeldingsprocedure zijn sterk verbeterd t.o.v. oude situatie wat heeft geleid tot enorme groei van nieuwe cliënten.”

Peter Dros
Biologische Tandarts

“Om meer kwalitatieve sollicitanten te kunnen werven, hebben wij samen met MarketEagle een nieuwe website gebouwd. Het eindresultaat mag er zijn.”

Bram Adriaans
2Contact