Kennismaken? 085 130 64 58 - info@marketeagle.nl

Blog

Van Eilandjesmarketing naar Formule 1 strategie!
||
Veel bedrijven “doen maar wat” als het gaat om online marketing. Of soms doen bedrijven wel al wat aan (online) marketing maar ontbreekt het aan een heldere doelstelling en een doordachte groeistrategie. Daarmee zul je dan ook nooit het maximale resultaat behalen. Door het growth hacking proces te vergelijken met Formule 1 races, wordt in dit blog duidelijk gemaakt hoe je als bedrijf kan groeien door online de juiste dingen te doen.
Lees verder
Wat is Content Marketing? Succesvol je doelen behalen!
||
Als je jouw bedrijf wil laten groeien, door bijvoorbeeld meer conversies of naamsbekendheid te krijgen, dan kom je niet om content marketing heen. Veel bedrijven geven er fors geld aan uit al is dat vaak zonder helder doel en een doordachte strategie. Wat het dan oplevert (ROI) is vaak niet duidelijk. In dit blog leggen we uit wat het doel is van content marketing, hoe het werkt en hoe je het doordacht aanvliegt.
Lees verder
Storytelling: krachtig je boodschap overbrengen
||
Verhalen bestaan al sinds het ontstaan van de mensheid. Vandaag de dag zijn verhalen nog net zo aanwezig en belangrijk als dat ze vroeger waren. Eigenlijk is dit helemaal niet gek, verhalen zijn niet alleen een effectieve manier waarop informatie wordt overgedragen, het is ook leuk om verhalen te horen of lezen. In dit blog bespreken we hoe verhalen en storytelling in het bijzonder in de online marketing scène worden ingezet om bepaalde boodschappen over te brengen.
Lees verder
Hoe kan ik mijn bedrijf laten groeien?
||
Iedere ondernemer wil zijn bedrijf laten groeien. Vaak denken we direct aan groei van winst. Dit is echter het doel en om daar te komen zul je verschillende activiteiten moeten uitrollen. Omdat je je tijd en resources maar één keer kan inzetten is het zaak dat je dit zo efficiënt mogelijk doet met als doel het hoogst haalbare resultaat. Daarnaast is het de vraag welke doelen je gaat formuleren die zullen zorgen dat je het gewenste resultaat bereikt. Onderstaande zaken gaan je sowieso verder helpen om jouw bedrijf te laten groeien.
Lees verder
Tips & Trics: een Vindbare en Pakkende Online Tekst Schrijven
||
Een goede online tekst schrijven is een kunst, maar gelukkig wel een kunstvorm die je jezelf kunt aanleren. Het handige is namelijk dat er eindeloos veel tips en tricks voor zijn. Heb je nou zelf nog nooit een webtekst geschreven of überhaupt al heel lang geen verhaal op papier gezet? Dan leggen we je in dit artikel uit hoe je met structuur, een aantal modellen, zoekwoordenoptimalisatie (ook wel search engine optimization of SEO genoemd) en een prettige leesbaarheid ervoor kan zorgen dat mensen jouw tekst vinden én tot de laatste punt lezen.
Lees verder
Wireframe: wat kun je er mee?
||
Bij het ontwikkelen van een website is het handig om niet meteen met het eindproduct te beginnen. Dit klinkt logisch, maar je website ontwikkelen gaat stapsgewijs. Het is makkelijk om meteen op aspecten van het visuele design in te gaan, omdat het leuk is om daarmee bezig te zijn. Echter is de functionaliteit van je website minstens net zo belangrijker. Een wireframe is de eerste stap voorafgaand aan het design en de ontwikkeling. Lees hier meer over wat het precies zijn en hoe jouw bedrijf wireframes kan gebruiken.
Lees verder
Maak je website beter vindbaar met Long Tail Keywords
||
Je wil ervoor zorgen dat je de juiste doelgroep aantrekt voor jouw product of service. Dit kun je doen door de content op je website te optimaliseren op Long Tail Keywords. Met behulp van specifieke tools kun je achterhalen op welke zoekwoorden nog niet veel relevante zoekresultaten (concurrentie) zijn. Je kan daarop inspelen en zo het ‘gat dichten’ op dat onderwerp. Door landingspagina’s te optimaliseren voor deze Long Tail Keywords heb je een grote kans dat iemand jouw pagina vindt en ook daadwerkelijk converteert of contact met je opneemt. Weten wat Long Tail keywords precies zijn en wat jij er mee kunt?
Lees verder
De customer journey optimaliseren
Wil jij graag je online marketing verbeteren? Dan ben je ongetwijfeld het begrip customer journey tegen gekomen. Maar wat is dit nou precies? De customer journey brengt alle mogelijke stappen die de klant maakt in kaart. Dit kan zijn de oriëntatie, de conversie of het gebruik maken van een product of dienst zelf. Lees hier hoe jouw bedrijf kan baten bij customer journey mapping.
Lees verder
Wat is bounce rate en wat te doen bij een slechte bounce rate
||
Een (hoge) bounce rate kan je zomaar doen verslikken in je koffie. Nergens voor nodig - als je tenminste weet hoe je het getal op de juiste manier kunt interpreteren. In deze blog zetten we uiteen wat bounce rate precies is en hoe je deze moet interpreteren. Verder gaan we in op een aantal algemene zaken die een te hoog bouncepercentage kunnen veroorzaken en wat je hieraan kunt doen.
Lees verder
Waarom ging ik werken bij MarketEagle?
||
Begin 2018 kwam ik voor de keus te staan waar ik mijn carrière ging voortzetten wat ertoe leidde dat ik als eerste medewerker bij MarketEagle te werken kwam. De eerste medewerker als in, de eerste persoon in het team naast de twee oprichters Eric van Schouwenburg en Leon Smit. Tijdens de sollicitatieprocedure had ik stiekem wel wat twijfels over werken bij een bedrijf met zo’n klein team. Desondanks ging ik ervoor en is werken bij MarketEagle een van de beste keuzes van mijn leven gebleken. Benieuwd waarom? Alle redenen komen in deze blog aan bod!
Lees verder